Mist møde – onsdag d. 11. september 2019

Under middagen gik snakken lystigt – og vi kom også ind på Højskole ideen som vi talte om på sidste møde. Redaktøren har ikke rigtig fået fat i nogen højskole endnu så vi aftalte at kim prøver at kontakte en højskole og fortæller om vores idé. Det bliver spændende at høre om på de næste møder.

Første emne denne aften var Bent Kirt der havde taget sin opstilling med tilbagemeldinger med alternative sensorer.

  

3D print er jo et ‘hot’ emne også for modelbanefolket så Gert J. havde lovet at fortælle lidt om hans erfaringer med dette emne.

Gert fortalte at der findes 2 typer af printere – den der printer ‘nedefra’ og op og resin-printeren der printer oppefra og ned. Den første bruger en tråd – mens den anden – Resin printeren – dypper emnet ned i fyldende resin. Emnet er ‘slicet’ op i vandrette lag på 0,04 mm – af hvert lag er der taget et ‘billede’. Billedet projiceres fra bunden af karret med Resin op på emnet med UV lys. Når det rammer det flydende resin hærder det. Emnet løftes – det næste billedet projiceres op på emnet og det dyppes igen.

Gert bruger trådprinteren som ‘prøveprinter’ da den er hurtigere end Resin printeren.

Den største udfordring er ikke at printe men at udarbejde 3d tegningen fortalte Gert.

Han bruger Tinkercad der er et gratis program og som er til at finde ud af. Der er et godt kursus i programmet man bør tage. Onshape er et meget omfattende program der tager lang tid at lære – til gengæld kan det en masse narrestreger.

 

      

Færdige 3D tegninger kan hentes og gemmes på thingiverse.com – se link nedenfor (billedet) – her er eksempelvis et signal Gert har lavet.