Mist møde – onsdag d. 14. august 2019

Redaktøren havde fået den skøre idé at det kunne være sjovt at lave en Modelbane højskole. Altså et såkaldt kort kursus på en uge eller måske 2 og hvor man så kan fordybe sig i modelbane universets mange facetter. Et lille check på facebook gruppen Modeltog viste overvældende interesse.

Vi diskuterede mulighederne og blev enige om at prøve at forfølge sagen og tage emnet og på de næste møder.

Preben S fortalte herefter om hans store og flotte bane. Her er der ikke sparet på tekniske finurligheder. Hele banen kan hæves op under loftet – men som Preben fortalte var den nu mest i kørestilling nu. Preben viste mange sjove billeder fra start af byggeriet og til nu. Bemærk at der selvfølgelig er strøm i køreledningerne – så de blå gnister er ægte og ikke Viessmann fake..

Nedenfor link til en lidt ældre film fra Prebens anlæg

Har I lagt mærke til nedenstående logo i Märklin katalogerne ? AR står for Augmented Reality  – eller udvidet virkelighed. Man kan downloade en AR app fra Maerklin til sin mobil og herefter kan man med mobilens kamera pege på siden i kataloget – og så dukker der en interaktiv modelop på mobilen. Kan downloades til Ios (IPhone) eller Android. Her er link til IOS app’en:

 

Og så skal de til at udvide hos Miniature Wunderland – der skal bygges en bro over kanalen – og derovre på den anden side af ‘dammen’ skal Sydamerika bygges. Vildt projekt – vi så videoen om dette kæmpe projekt. Efterfølgende fortalte Kim C. om sin til i Rio hvor han har boet. Spændende at høre om og se billeder derfra.