Møde onsdag d. 10. oktober 2018

På dette møde var første emne ESU’s lokprogrammer. Rene B., der er en sand haj på dette emne, gennemgik de forskellige funktioner i programmet. Der var vist mange af os andre der ikke lige havde været inde og pille ved alle de CV’værdier, der blev gennemgået. Det var den ‘teoretiske’ del af kurset.

Til den ‘praktiske del’ havde Bent H. havde medbragt et BR43 med ESU Loksound 4 dekoder. Dampslagene skulle justeres lidt og det fik vi så demonstreret hvordan det lige gøres.

Jan H. har begået en vejledning på dansk der viser hvordan man justerer dampstød på en ESU loksound 4:  Elektronisk Dampstød justering ESU LokSound v. 4

Manualen til lokprogrammeren findes her – den tyske udgave samt den engelske.

 

 

 

 

 

Næste punkt på programmet var Gert der fortalte om lysdioder. Gert fortalte at man hos forhandlere og i en række fora ser en række fejlagtige oplysninger om brugen af lysdioder. Derfor var det rigtig godt med dette indlæg der aflivede en række myter om LED’er.

Også her var der først en teoretisk gennemgang – præsentationen kan se her:

Herefter viste Gert en række praktiske eksempler – blandt andet et eksempel fra den teoretiske gennemgang hvor en rød og hvid lysdiode blev parallel-forbundet.

Tilsidst fortalte Jens lidt om Philips Hue belysning – og hvordan det kan styres fra modelbanen – eksempelvis fra Windigipet.

Det er en lidt ‘alternativ’ løsning hvor den medfølgende fjernbetjening bygges om således at den styres fra en M84 dekoder. I denne præsentation vises hvordan det gøres.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *